August Strindbergs väg till korset

skickad 24 mars 2013 00:47 av Göran Holm   [ uppdaterad 24 mars 2013 00:47 ]

Möte med Vita Bandet onsd. 5 mars 2013

Annette Holm hälsade välkommen till vårt möte, vi var endast 12 st, trots att det var en underbar dag med strålande solsken. Vi sjöng sång nr 88, Likt morgonsol i morgonglöd, till ackompanjemang av Sven Samuelsson på piano. Annette hälsade välkommen till Göte Ragnarp som skulle tala om Strindbergs väg till korset, läste ur Psalm 8: Herre vår Herre, hur härligt är inte ditt namn, samt bad en bön om Guds skaparkraft.

Sekr. läste upp protokoll från årsmötet den 5 febr., varefter vi sjöng till bords. Efter att ha avnjutit det goda kaffebrödet blev det lottdragning. Trots att vi inte var så många hade ändå alla lotter sålts slut.

Göte Ragnarp berättade om August Strindberg väg till korset. Förra året var det 100 år sedan August Strindberg dog. Han föddes 1849 och hans barndomstid präglade hans sätt att tänka. Han växte upp i en varm, religiös miljö och i hemmet kom han i kontakt med troende människor från olika håll. Han var mycket duktig på att måla, fotografera och skriva. Ett tag försökte han bli skådespelare men fann att han var bättre på att skriva, bl.a. skrev han Tjänsteflickans son, Påsk och Mäster Olof. Han trodde han fått en kallelse från Gud och i Paris påbörjade han ett andligt sökande.

Aina Ragnarp avtackade Göte med en blomma och hälsade välkommen till nästa möte den 2 april, då diakonissan Sara ska berätta om sitt arbete. Därefter avslutades mötet.

Gertrud Martinsson

Comments