Passion for People i Malmö

skickad 13 feb. 2012 11:49 av Göran Holm   [ uppdaterad 13 feb. 2012 12:12 ]
Vid årsmötet för Malmö Vita Bandsförening fick vi höra till Jimmy Parmbo som berättade vad den organisation han tillhör gör för människor i Malmö.

Efter avslutade förhandlingar inbjöds vi att komma fram och ta för oss av det framdukade kaffebrödet, som bestod av kakor och Ainas jättegoda fastlagsbullar. Därefter började Jimmy Parmbo sitt anförande med att berätta om sig själv.

Jimmy är född i Malmö för snart 49 år sedan och har sedan 18 år levt ett nytt liv. Hans pappa var alkoholist och själv råkade han in i en livskris vid 26 års ålder, då han började missbruka narkotika. 1993 drabbades han av spritförgiftning och fick ligga fem dygn med dropp. Då fick han en ”nära döden”-upplevelse.

Något hände och man fann att alla hans värden var bra. Det var Gud som helade kroppen.

Efter denna upplevelse besökte han först Frälsningsarmén och sedan Pingstkyrkan, där han blev döpt. Där
råkade han för första gången Gun, en un derbar pianist. De träffades därefter vid olika tillfällen och till slut blev hon hans hustru.

Han kom så med i organisationen ”Passion for People” som arbetar för människor som behöver hjälp. Bland annat är han med vid Triangeln och serverar soppa, bullar och mackor samt ger information om organisationen.

Passion for People bedriver även uppsökande verksamhet och delar ut kläder till behövande. De har
lämnat julklappar till fattiga och sjuka barn och har även en second hand-affär där vinsten går till
organisationens verksamhet.

Aina tackade Jimmy Parmbo med en blomma och vi beslöt att vi skulle skänka 500 kr från vår förening
till ”Passion for People”.

Comments