Skånedistriktet 100-årsjubilerar

skickad 16 mars 2012 12:40 av Vita Bandet   [ uppdaterad 16 mars 2012 12:40 av Göran Holm ]
Den 10 mars 2012 höll Vita Bandets Skånedistrikts årsmöte i Malmö. Mötet öppnades av ordförande Aina Ragnarp som hälsade de närvarande välkomna till Mariasalen i Möllevångens kyrka i Malmö. Hon vände sig särskilt till Lars G. Niwongh som skulle leda årsmötesförhandlingarna. 

När dessa slutförts, berättade Niwongh om Skånes Nykterhetsförbunds, SNF:s, arbete inom de olika nykterhetsorganisationerna i Skåne, utom Vita Bandet är det IOGT-NTO, MHF, Scouterna och Frisksportarna. Han avslutade med att dela ut en gåva från SNF till 100-åringen, nämligen ett löfte om 1.000 kr till ett kulturprogram under året, vilket tacksamt togs emot. Efter detta blev det förtäring i form av en buffé, som avslutades med kaffe och jättegoda bakelser, tillverkade av Aina Ragnarp. 
Elin odn Niclas Ottwall

Som underhållning hade vi ett musikprogram med två ungdomar, Elin och Niclas Ottvall, som sjöng till gitarrackompanjemang. Maria Strindlöv berättade om de glömda barnen. Det är Hela Människans projekt för familjer som inte fungerar som de ska. Man ämnar starta stödgrupper i Malmö för barn och ungdom i familjer med missbruk eller psykisk sjukdom. 

Annette Holm
Anette Holm höll i andakten. Hon påminde oss först om vad som hände i Sverige för 100 år sedan. Därefter berättade hon om sitt nyfödda barnbarn, en liten flicka, och den glädje de kände när de betraktade henne. Precis som vi gläder oss över det lilla barnet, lika mycket älskar Gud oss precis som vi är och blir jätteglad om vi älskar honom tillbaka, sade hon. 

Två nya medlemmar intogs i Vita Bandet, till vår stora glädje. 

Efter programmet vidtog lottdragning med många fina vinster samt kollekt som tillföll Vita Bandets Skåne-distrikt. Till avslutning blev vi åter bjudna på kaffe samt Aina Ragnarps jättegoda kakor, bullar och en god tårta.

Gertrud Martinsson
Comments