Vita Bandets Skånedistrikts 101:a årsmöte

skickad 16 mars 2013 11:21 av Göran Holm   [ uppdaterad 24 mars 2013 01:04 ]
Den 9:e mars 2013 träffades Vita Bandets Skånedistrikt för sitt 101:a årsmöte hos Eva Person på Thulehmesvägen i Lund.

Efter en kaffestund med goda kakor och tårta avhölls en parentation, hållen av Aina Ragnarp. Fyra medlemmar hade avlidit under 2012: Thea Nordin, Ann-Marie Persson och Gunilla Bengtsson från Malmö samt Maja Swan från Ängelholm. Ljus tändes, en sång sjöngs och Aina bad en bön. 

Göte Ragnarp valdes till förhandlingsledare för årsmötet och de olika punkterna gicks igenom. Vi var nio medlemmar närvarande. Dagordningen gicks igenom, bl.a. redogjordes för olika poster i kassan samt valdes ny styrelse. Aina Ragnarp blev vald till ordförande fram till 2014 men sade, att detta skulle bli hennes sista år som ordförande. Övriga som valdes till styrelseledamöter var Eva Persson och Lillian Hansson, medan Annette Holm och Monica Jensen kvarstår i styrelsen.

Det beslöts att söka medlemskap i KSAN (Kvinnoorganisationernas Samarbetsråd i Alkohol- och Narkotikafrågor). Det blir kvinnofrukost i Staffanstorp 20 april samt utbildningsdagar i Granliden (Ludvigsborg) 24 och 25 maj. Nästa årsmöte beslöts hållas i Staffanstorp vecka 11 2014 kl 18 (14 mars).

Göte avslutade med att berätta om vad som tilldragit sig under SNF:s (Skånes Nykterhetsförbunds) årsmöte samt lämnade en hälsning från Lars G Niwongh.

Monica avtackade Aina och Göte med blommor, ljus och servetter. Efter detta blev vi bjudna på två stora, smarriga smörgåstårtor samt därefter ännu en kopp kaffe med kakor. Allra sist höll Annette Holm i andakten. Hon talade om att åldras med barnasinnet i behåll. 
Styrelsen höll ett konstituerade möte, innan det var dags för hemfärd. Vi tackade Eva och hennes man för att vi hade fått ha vårt årsmöte i deras fina radhus i Lund.

Comments